Coaching

Duursporten als triathlon en duathlon hebben de naam onmenselijk te zijn. Het zijn echter sporten die voor velen toegankelijk zijn. Iedereen kan fietsen en lopen en zwemmen is ook geen wereldvreemde sport en uiteraard start je niet (meteen) met een Ironman. Er bestaan wedstrijdformules op ieders maat.

Training is alles! Je lichaam voorbereiden op wat komen gaat is een onmisbare stap naar succes in elke sport, ook in duathlon en triathlon.

Loïc Hélin biedt training op maat aan, zodat ook jij jouw doelen kan bereiken, of dat nu een Ironman finishen sub 9 uur, 10km lopen in 50′, de Ronde van Vlaanderen uitfietsen of simpelweg een beter atleet worden. Een decennium ervaring, diverse opleidingen, samenwerking met verschillende toptrainers zoals Walter Vanrensbergen, Jon Wiggins, André Boonen, Kristof Geeraerts, … en continue bijscholing hebben me een ruime kennis gegeven om van jou een beter atleet te maken.

De samenwerking start met een gesprek en een gezamelijke training om zo snel mogelijk de neuzen in dezelfde richting te plaatsen. Daarna wordt zo snel als mogelijk een inspanningstest in het labo afgenomen, waar ook de hartfunctie wordt gemonitord aan de hand van een EKG tijdens de inspanning. De testresultaten (lactaatwaarden en hartslaggegevens) geven de beginsituatie aan. Dan kan gestart worden.

De doelen worden uitgezet en het jaarplan opgesteld. Wekelijks krijg je je persoonlijk schema en geef jij feedback over het schema en de uitgevoerde trainingen. Aan de hand daarvan wordt het schema dan aangepast. Uiteraard heeft een profsporter een andere tijdsbesteding dan een cafébaas of dan iemand die een 9to5 burojob uitoefent. Omdat de schema’s op maat worden gemaakt, wordt hier uiteraard rekening mee gehouden.

Sinds 2010 gebruiken mijn atleten en ik Trainingpeaks als communicatiemiddel. Op deze manier verloopt de gegevensuitwisseling veel sneller en vlotter en kan ik van dag tot dag de trainingen opvolgen.

Wens je meer info over persoonlijke begeleiding, de organisatie van een clinic of team- of clubtrainingen? Neem gerust contact op via loic@loichelin.be.

Let’s make a U-turn to succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s