Over Team Hawi

Hawi, een dorpje in het noorden van Big Island of Hawaii, kende zijn economisch hoogtepunt vóór 1970, toen het hele dorp in functie van de suikerontginning leefde. Nu is Hawi een slaperig stadje met enkele kunstgalerijen, enkele kleine winkeltjes en restaurantjes.

Onder triathleten is Hawi echter een begrip: één maal per jaar doet het dorp immers dienst als keerpunt tijdens de fietsproef van de Hawaii Ironman. Hawi bereiken is voor velen een opluchting: de zware klim vanaf Mahukona Beach Park zit erop, nu gaat het terug bergaf en fietsen we opnieuw richting Kailua-Kona, waar aan de marathon kan worden begonnen. Echter, de echte wedstrijd begint pas nadat Hawi werd gepasseerd.

Daarom richten we Team Hawi op: als atleet beslis je op een bepaald moment de lat hoger te leggen. Die stap voorwaarts kan enkel in de ideale omstandigheden die we bij Team Hawi wensen te creëren: de beste ondersteuning en een professioneel sporttechnisch kader met als doel  persoonlijke records te verbeteren, te scoren in grote en kleine wedstrijden elk op zijn/haar niveau, en grote of kleine sportieve doelen te verwezenlijken.

Make a U-turn to SUCCESS is de baseline van Team Hawi. Samen met een uitgebreid multidisciplinair netwerk tracht coach Loïc Hélin het beste uit de atleten te halen en voor elke atleet de stap naar succes mee te bewerkstelligen. Zowel (semi-)topper als pure recreant vindt zijn/haar plaats binnen de dynamische werking van Team Hawi.