Glenn Vekemans: topjaar 2013

Door Glenn Vekemans

Doelstellingen voor 2013 samen met Loic Helin met glans bereikt.

SONY DSCBegin dit jaar starte ik de samenwerking met Loic Helin. In onderling overleg stelden we een aantal doelstellingen op. De bedoeling was om deze zo goed als mogelijk te behalen en ik mag melden dat ik de meeste heb kunnen overtreffen.
Mijn eerste indruk gaf me niet altijd een groot vertrouwen, want ik moest immers minder gaan fietsen, het loopvolume aanpassen en vooral gebruik maken van de zogenoemde kwaliteitstrainingen. Bij de start van het triathlonseizoen bleek al snel uit de wedstrijdresultaten dat deze manier van werken voor 100% resultaat opleverde. Zo kon ik opbouwen naar de hoofddoelen van dit jaar nl. IM Frankfurt sub 9u en in IM Hawaii een redelijke marathon doen.

Daar ik mijn seizoen steeds start met de marathon van Antwerpen, dit om mijn loopconditie te testen, mocht ik Loic al bedanken om mijn PR aan te scherpen door 2u39 te lopen.

Het volgende vooropgestelde grote doel was een sub 9u op het EK IM te Frankfurt te behalen. Ik finishte in 8u53 wat men seizoen voor 95% goed maakte. Hierdoor mocht ik als 2de in men agegroup (37ste overall) mijn trofee ontvangen.

Er restte nog 1 groot doel, nl. op het WK IM te Hawaii een redelijke marathon lopen na gelijkaardige zwem- en fietsprestaties van de voorbije 2 jaar. Door me tijdens de wedstrijd te overtreffen en de vooropgelegde tactiek van Loic te volgen, kon ik zelfs nu een sub 9u halen. Ik finishte in 8u57 wat me een 43ste plaats overall opleverde en een 7de plaats in de agegroup 30-34. Hieruit blijkt dat er in mijn agegroup enkel toppers zaten. Spijtig om op 2′ na van het het podium te stranden, maar vooraf had ik nooit durven dromen om in Kona zo’n goed reslutaat neer te zetten. Dit was echt de kers op de taart.
Ik kan besluiten dat dit seizoen niet met 100% maar met 200% geslaagd is. Hiervoor wil ik zowel Loic als mijn vrouw en dochter bedanken om dit te realiseren, ik wil ook al diegenen bedanken die me gesteund hebben, want zonder hen zou de mentale factor eens zo zwaar zijn om een race te doorstaan.

Buiten men hoofddoelen mag ik terugblikken op een zeer constant seizoen met meestal top 10 plaatsen in de Belgische triatlons, hiervoor heb ik kunnen rekenen op een brede basis conditie met de juiste prikkels.

Nu zal ik vooral een rustige winter tegemoet gaan om dan na te denken wat volgend seizoen te doen.

Bedankt iedereen,

Grtz
Glenn.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Glenn Vekemans: topjaar 2013

  1. Stefanie Adam zegt:

    Proficiat Glenn!! Tot op de volgende team hawi activiteit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s