Donderdag Streverdag!

Door Coach Loïc

Na gisteren te hebben ingeschreven – de Veldemannen vandaag – waren de meeste atleten al niet meer te houden om hun fiets op te tuigen. Twee dagen voor de race hangt het kaderplaatje gemonteerd aan het frame – met dank aan een ultra praktisch montagestukje dat elke atleet bij de inschrijving kreeg – en ook het felbegeerde stickertje hangt op de kaders te blinken, bentoboxen hangen op het frame en reservemateriaal wordt uitgedokterd en eveneens bevestigd. Cassettes krijgen een laatste poetsbeurt en remmen worden een allerlaatste keer bijgesteld (hoewel dat laatste niet helemaal correct is hé Sietse…).

De carboloading gebeurde in 2 gangen vandaag. Deze middag kregen we een overheerlijke ‘pasta victoriënne’ voorgeschoteld en vanavond dan de obligate carbo-party met briefing achteraf. Is het omdat het de derde keer is, maar ik vond het babbelgedeelte van de carboparty behoorlijk saai. Een heel aantal atleten vertrokken nog voor de briefing naar hun condo of hotel. De briefing was uiteindelijk heel kort, bondig én duidelijk: parcours, menu en de manier om alle strafkaarten te ontlopen werd overlopen. Morgen doe ik hier in ‘The Team Hawi Mansion’ nog een aparte briefing zodat iedereen duidelijk weet wat wel en wat niet! Immers, een penalty voor één van de Team Hawi-atleten betekent dat de gestrafte atleet de rest van het team een rondje mag betalen zondagavond…

Morgen is de dag die mag worden overgeslagen: elke sport nog 15′ à 20′ los, fiets parkeren en wachten, eten en drinken. Extra briefing, met elke atleet de wedstrijd doorlopen en met de andere begeleiders ons dagplan voor zaterdag opstellen: wie staat wanneer waar, hoe communiceren we, kunnen we iets online plaatsen, enz. De laptop, ipad en fototoestel gaan mee en de bedoeling is dat we van ‘the 4h window’ tussen het vertrek met de fiets van de laatste Team Hawi-atleet en de binnenkomst van de eerste fietsers gebruik maken om iets online te plaatsen op deze website en op facebook. Eens de marathon wordt afgehaspeld zal onze focus volledig op de atleten in de koers liggen.

Goed nieuws trouwens voor de thuisblijvers: de organisatie heeft het aantal tussenpunten voor de tijdsopname verdubbeld. Tijdens het fietsen worden er zo 8 tussentijden gemeten en tijdens de marathon zelfs 10. Dit kunnen jullie volgen op www.ironman.com. 

Voor het gemak geef ik hierbij de volgnummers van de Team Hawi-atleten zodat jullie hen sneller kunnen terugvinden:

1076 Dries Ampe

1410 Sam Gydé

1508 Frederik Sleutel

1621 Stefaan Veldeman

1622 Stijn Veldeman

1711 Glenn Vekemans

1751 Toon Veldeman

1780 Stefanie Adam

 

Toon: Teschner 703TT

 

Dries: QR Cd0.1

Stefanie: Teschner 703TT

Frederik: Teschner 703TT

Glenn: Ridley Dean

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s