Dinsdag VIP-dag

Door Coach Loïc

Dinsdag, vier dagen voor race day en de spanning stijgt… vooral in het dorp dan. Hier boven op onze berg blijft de sfeer ontspannen. Nog een lekke band hier of een versleten bottom bracket daar doet de atleten absoluut niet panikeren. Rusten en af en toe nog wat spanning op de spiertjes brengen is de boodschap voor de rest van de week.

Deze ochtend was er de laatste zwembadtraining van deze week: enkele diepwaterstarts en 4 x 150 cruisen wat bij iedereen bijzonder vlot ging! De Veldemannen maakten kennis met de file op Ali’i Drive en voor het eerst sinds onze aankomst was het van ’s ochtends vroeg bakken en braden, waar je ook was in Kona en omstreken.

Meteen na het zwemmen trokken we naar het oude vliegveld van Kona voor de traditionele pré race interval: enkele snelle blokjes met voldoende herstel tussendoor. Ik had de eer en het genoegen assistentie te krijgen van toptrainer Frankie De Feyter die als kameel werd ingezet!

Na de middag gaven Sietse en ik onze Teschner SL9 fietsen de sporen voor een ritje naar Captain Cook: stevigen truut in het gaan: enkele stevige klimmen tot 23% gaven ons na 3km een gemiddelde snelheid van minder dan 12km/u!! Een heerlijke ijsthee in Captain Cook was onze verdiende beloning!

De dag werd afgesloten met achtereenvolgens de traditionele landenparade, het opstellen van een verlanglijstje sportattributen in de Expo en een Vip-moment bij Rudy Project: great food en goede ambiance op een toplocatie. Deze Italianen scoren hier aan 100%!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s