nog 8 keer slapen…

Door Coach Loïc

… en het is eindelijk zover! Maar eerst moeten de laatste stevige trainingsloodjes nog worden verteerd. Als coach werk ik met een stevige algemene basistraining, een korte specifieke opbouw van 6 weken die wordt gevolgd door een korte taper van amper één week. De ervaring leert me dat deze manier van werken de atleten mentaal scherp houdt en aangezien slagen of falen op een Ironman vaak louter een mentaal gegeven is – iedereen komt goed getraind aan de start – leidt deze formule vaak tot succes. Zeker als je twee of meer Ironman wedstrijden in één jaar plant is werken met kortere specifieke trainingsperiodes opportuun. Het is immers onmogelijk om 2 of meer zogenaamd ‘ironmanspecifieke’ trainingsopbouw-periodes van 12 weken in te bouwen in één jaar. Ook ben ik van oordeel dat je kwalificatiewedstrijd in het voorjaar of de zomer eerder een intensieve training moet zijn en geen piekwedstrijd als je echt wil presteren in Hawaii later op het jaar. Tot zover één van de accenten van mijn trainingfilosofie.

Over naar de orde van de dag: vandaag stond de laatste lange fietstraining gepland: 4u30 met na een korte wake-up call tijdens de lange opwarming een trainingskern met 3 lange blokken van 30′ aan wedstrijdtempo. Met 9 atleten op de weg, die elk hun eigen tempo rijden in matig warme omstandigheden was het voor de begeleiding vaak een huzarenstukje om iedereen op tijd van het nodige eten en drinken te voorzien. De koelbox was bij aanvang gevuld met 10 persoonlijke bidons, 15 liter water en 30 blikjes frisdrank. Bij aankomst was hij leeg!

De atleten gaven gas en voelen zich elke dag meer en meer klaar voor de grote dag volgende zaterdag! Enkele beelden van de training:

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op nog 8 keer slapen…

 1. Gert Veldeman zegt:

  Goed bezig mannen en leuke foto’s! Supportersbus ready to board in Zaventem!

 2. lieve Geerinckx zegt:

  Amai zeg….super goed bezig hoor!!! Jullie hebben dan ook wel een fantastische coach!!!
  En af en toe een ontspannende massage van sitse….onze duimen staan al klaar!!!
  We tellen mee af……

  De Victormeiden…xxx

 3. Thijs Bardyn zegt:

  Leuke fiets, Dries! Veel succes! 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s