IM-time

IM France

Naamgenoot Van Lierde bewees overduidelijk dat Juan Pelota spek naar zijn bek zou zijn geweest, mocht hij gestart zijn. Geweldig idee om als door-het-franse-volk-meest-gehate-amerikaan per sé in Frankrijk je ironmandebuut te plannen… het heeft niet mogen zijn. Soit, wie wel aan de start stond onder de Team Hawi-vlag was Dieter. Hij ging de teamkleuren met hand en tand verdedigen tot het bittere einde. 122e na het water, 86e na de bergrit, nog een tandje bijsteken en hups 75e aan de meet met een mooie verbetering van zijnIM-pr (half uur eraf en mooi 9u52!). Kranige tante die Janssens. Dikke proficiat!

IM Klagenfurt

Twee vertegenwoordigers dit jaar en niet van de minste doch strijdend in een wel heel bijzondere categorie:Onze 2  jonge-vaders-zonder-tijd Snelle Vriend Jan (Noukens) en oud-tienkamper Paul (De Groof) tekenden present. Deze laatste kwam ooit met de ijzersterke stelling op de proppen: “Sleutel, een Ironman is 20% training en 80% talent!”

De waarde van deze woorden zijn tot op heden nooit volledig op hun correctheid onderzocht… tot gisteren! Quick en Flupke gingen daarom dit jaar voor een revolutionaire nieuwe trainingsaanpak volledig verder bouwend op de 2e factor, talent. In architectenkringen kwam het kort samengevat neer op: “Minder is meer” 🙂 .

De omstandigheden waren helaas van het type ‘meer’: veruit de zwaarste van de afgelopen jaren, non wetsuit-zwemmen en vooral een loden hitte na zo’n kwakkel lenteke zijn geen lachertje. Beiden starten zo behouden mogelijk doch noteren tussentijden die verre van slecht zijn. Echter, zoals voor velen werd de bloedhete-marathon de dooddoener van de dag. “We zien ze niet meer doorkomen, ik denk dat ze op een terraske zitten”… “Hij passeerde net. We zitten nu in de ‘waarom doe ik het toch’-fase, maar hij gaat door” ... waren enkele hoopgevende berichten van de supporters ter plaatse. Minder werd idd meer en beiden eindigen op een zakdoek in 10u52 en 59. Een Mc D-bezoek voor Flup, een 25 baxtertjes voor Quick en de stelling is weerlegd: die 20% training blijken toch voor iets goed. Gasten, enorm veel respect voor jullie moed en doorzettingsvermogen, rust goed uit en een (eventuele) volgende pakken we terug old school aan 😉

IM Zwitserland

Beetje vooruitlopend op de feiten start in Zurich onze volgende atleet: Janssens 2, Bart voor de vrienden. De voorbereidingen zijn nagenoeg achter de rug voor wat zijn 2e IM wordt. Wales 2011 was een battle of toughest, die hij met brio overwon. Benieuwd of de fietsbillekes wat meer Team Hawi-omvang hebben gekregen en dan worden die paar kaskes ginderachter een eitje, de rest is opwarming en loslopen, dat kan em al. Go for it, maat!

PS: Schitterende prestatie van mijn spurtmaatje Tim. Slotje gepakt makker? Dan moeten we het niet meer uitvechten op de piste 😉

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s