Team Hawi zet nieuwe standaard op Estafetteloop Psylos (x2)

Afgelopen vrijdag vaardigde Team Hawi 3 teams af naar de jaarlijkse Estafetteloopte Bierbeek, ten voordele van Psylos. Concept van de koers is de volgende: op een parcours van 1000m loopt een duo in estafette gedurende een uur zoveel mogelijk meters bijeen. Het team met de meeste ronden + meters in de laatste ronde wint. Image

Met 150 fietskilometers in de benen stonden drie gebroeders Veldeman aan de start. Frederik Vandermersch, Stefanie Adam en Jimmy Loix tekenden ook present, maar dan met een stevige vermogenszwemtraining in de armen. Dit zestal vormde volgende teams: Stefanie – Stefaan, Frederik – Jimmy en Stijn – Toon. Het wedstrijdrecord – daterend uit 2004 – stond voor de koers op 18794m, wat een mooi doel leek voor het laatste duo. De andere duo’s kwamen 8 x 1000 gas geven, voor het goede doel en met het oog op het aanscherpen van de conditie.Image

De koers dan: na een rustige eerste ronde (3.25, tegenover 2.55 voor de koplopers) schoven Toon en Stijn stelselmatig op om na een klein half uur resoluut de kop te pakken en de voorsprong uit te bouwen tot een dikke minuut. Met kilometers tussen 3.08 en 3.12 van zowel Stijn als Toon ging het gesmeerd! De laatste kilometer gingen beiden nog eens vol door (3.02) en zo strandde het schip op 18925m, een nieuw parcoursrecord! Twee dagen later zette Stijn daarenboven zijn beste beentje voor op de jaarlijkse interclub atletiek en liep hij voor zijn Lebbeekse club een 5000m in 16.21, 17 seconden sneller dan vorig jaar deze tijd! Mooi loopweekend dus voor Stijn.

Stefanie en Stijn kwamen met andere doelen aan de start: Stefaan zocht een leuke manier om zijn eerste snelle loopmeters af te werken en de herstellende kuit even te testen. Resultaat: 3.20/km lukte al vlot! Stefanie wilde nog eens uit de comfortzone komen, acht dagen voor Ironman Lanzarote. Zonder uurwerk of andere graadmeters draaide ze haar kilometers rond de 3.45. Als team zetten ze op deze manier eveneens een parcoursrecord neer, in de mixte categorie: 16915m! Onverhoopt, maar zeker verdiend! Overall werden ze hiermee 10e.

Laatste duo aan de start kwam wedstrijdritme zoeken i.f.v. Ironman Regensburg. Zowel Jimmy als Frederik zijn aan een mooie inhaalbeweging bezig en gingen aan stevig galoptempo, respectievelijk 3.30/km en 3.52/km richting 16260m, goed voor een 14e plaats overall en een 4e bij de heren +80. Image

Den afterdrink ging trouwens even vlot als de loop zelf en om de ‘Team Hawi spirit’ te illustreren: atleet wint een mand appelen met een fles van het zwaardere bier: appelen voor de coach, bier voor de atleet… Zucht.

De resultatenDe ‘best ever’.

Uw reporter ter plaatse.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s