14e op BK teams – Beestig!

“Dus zo voelt een diepgevroren fishstick zich!” was de eerste reactie bij het te water gaan. 🙂 Maar eerst wat voorafging…

Laat zeven kiekens samen afspreken zonder moeder de gans (lees: coach) en het wordt al snel een kinderboerderij.

13u00 Mooi 2u op voorhand waren we allen ter plaatse, tijd genoeg om te kwetteren, grappen en grollen.

‘Zeg mannen vergeet niet u in te schrijven’ “Ah goed idee, kom mannen”

‘Goed zo, heeft iedereen al een tenuke gepast?’ “Ah nee nog nie”  ‘Doet dat dan!’

“Hé kijk daar een oude bekende die ik vanmorgend nog gebeld heb en daarnet al uitgebreid gesproken, ik ga die nog even goeiendag zeggen want ’t is lang geleden”

‘Oh, mannen, ne paddenstoel!!! Kom zien!’

enzovoort, enzovoort, we spoelen door tot +/-14u50, de organisatie meldt: “De slakken van Team Hawi worden drrrringend in de wisselzone gevraagd!” No panic, een slak kent geen stress.

14u55 “Buffel waar is de chip?” ‘AAAHH, nog in de auto, ben direct terug!’

15u02 Team Hawi arriveert vollédig uit de lucht vallend al 2min te laat aan het startponton. Moet ik er bij vertellen dat de wetsuits nog niet aangetrokken waren??

15u03 De 7 kalveren krijgen (terecht) de les gespeld door de arbiter van dienst maar mogen alsnog samen starten met ploegnr 40 om 15u04, maw met 4min retard 🙂

15u04en 30sec Wonderwel zijn we weggeraakt, uitgewuifd door een neeschuddend hoofd van de arbiter. Het plan was waterdicht: Moeder kloek (Jan S) zwom achter haar 6 kuikens en waar nodig duwde of stompte ze de kinders terug in de goede richting.

15u16 (swim 11’39”-18e tijd) de eendjes kruipen diepgevroren aan land en waggelen zich een weg richting wissel. Maar eer een trekpaard een wetsuit uit krijgt en een helm opgezet…

Soit, eenmaal het paard voor de kar gespannen ging het vooruit. We zijn niet Team Sky, mr  er werd naar onze normen deftig rondgedraaid en we hielden gelijke tred met de snelle vissen van Team 185, een goed voorteken! Met de uitslag nadien na beschouwend moeten vaststellen dat onze fietstijd 2min trager is, onderstreept dit nogmaals onze succesvolle wissels.15u47 (bike 31’19” – 17e tijd) Nog even 5km in ganzenpas. Moeder Kloek en Vader Veldie waren fietslocomotieven van dienst, die werden (gepland) overboord gegooid. 4 trekpaarden en jong veulen Raph dienden de klus te klaren, waarbij vooral Jimmy voordien de angsthaas speelde: kan een Limburger wel het looptempo van de andere provincies bijbenen, de tijd van de 5e gold immers als teamtijd?! Jimmy perste er alles uit en er zat blijkbaar nog een hoop in de tank, we schoven met een 13e tijd (18’16”) nog op naar een mooie 14e plaats.
Met dank hierbij aan de arbitrage want zij hebben onze 4min “straftijd” kwijtgescholden in de einduitslag!!!

Team Hawi powered by Veldeman bvba was niet enkel de ploegnaam, maar werd direct na de eindmeet nog eens extra ‘in de verf gezet’: We zijn dan wel geen BK Ploegen geworden, we waren wel de snelste ploeg met een trappist in hun hand, direct na aankomst!

Ploegmakkers, dikke merci, het was gieren geblazen. Proost!!

Uw reporter ter plaatse,

Frederik Sleutel

PS: Nog een klein woordje tech-talk: dit was voor mij (en de meesten in ons team) de eerste kennismaking met de tri-tenus van Endurance Junkie. Prima materiaal, de koelende eigenschappen werden niet volledig uitgetest in dit lentezonneke, maar goed vochtabsorberend materiaal en vooral een prima pasvorm: geen enkele oorlogswond onder oksels, liesstreek enz, wat een primeur is voor mij!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s