Belgische titel voor Stefanie en Jens! (BK Run&Bike)

Een vroege lentezon maakte deze editie van het BK Run&Bike te Neder over Heembeek een plezier om deel te nemen. Twee weken terug nog doodvriezend op de fiets, vandaag korte truikes-weer! Een 10 koppige Team Hawi-delegatie stond paraat om (mét ambitie) mee te dingen naar de belgische titels op dit 22km lange technische parcours en dit in de 3 categorieën (elite – mix -masters).

Meteen met de deur in huis vallen: Stefanie en Jens waren duidelijk een maatje te sterk voor de mixt-concurrenten en haalden de tricolore binnen door zelfs 10e overall te finishen! Hierbij nipt voorafgegaan door 3S en zijn zieke Jan Syryn stand-in. Jens’ snelle stelten kenden weinig problemen met het glooiende drassige parcours en Stef’s MTB-kwaliteiten doen vele venten schaamrood worden. Een perfect match zo is gebleken.

De ‘oudjes’ deden het nagenoeg even straf: Koen en zijn MTT-makker legden sterk beslag op de 2e plaats bij de masters (15e overall). Ze moesten strijden tot het bittere eind: de eerste 3 master-teams zaten op een zakdoek te racen. Fredje V met zijn rookie SP&O-kompaan Edwin finishten iets later zeer mooie als 23e (pos. masters nog na te gaan…).

Twee categorieën, twee podia, nu de Elite nog: Dit werd de anticlimax van de dag. Na het voltooien van de eerste van 3 rondes (elk 7km) reden Raph en Frederik lek bij het opspringen van een hoge voetpad boordsteen. Raph vond net zijn 2e adem en bijhorende snelle benen om van de (ondertussen) 3e plaats verder naar voren op te schuiven, maar helaas pindakaas. Fiets een rondje aan de kant en samen al duurlopend verder. Derde ronde de fiets terug bij de hand genomen en nog 7kms meubelen redden, maar het werd uiteindelijk een 12e eindplek.

Niet getreurd, het was een mooie training, goed gelachen én twee belgische kampioenen, ’t kan al eens meevallen hé. Tot slot de uitslag voor de liefhebbers.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Belgische titel voor Stefanie en Jens! (BK Run&Bike)

  1. Frederik zegt:

    Edwin en Frederik V werden 6-de bij 40 + en allicht eerste in 50 + een categorie die niet officieel was. Morele winnaars dus 🙂

  2. Pingback: ETL : Mooie prestaties … : JTTL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s