Ironman Wales!

Met 6 atleten aan de start, 5 aan de finish en 3 rechtstreekse kwalificaties voor IM Hawaii 2012!

De eerste editie van IM Wales in Tenby was een ware beestenkoers: zwemmen moest omwille van ruwe ze verplaatst worden, NIEMAND die sub 5u fietste en een loopparcours om U tegen te zeggen waar het kaf definitief van het koren werd gescheiden. 6 Team Hawi-atleten gingen de uitdaging aan.

Christof Victor was de grootste pechvogel van de dag: na achtereenvolgens spaakbreuk en een geperforeerd tube was de race over na 55km fietsen.

Volgende pechvogel was Rob Bobbaers die eveneens lek reed op een blijkbaar vuil parcours. Na herstelling zette hij door met slechts 2 bar in de tube. De superbenen werden op die manier niet ten gelde gemaakt. Dat het vat tijdens het lopen wat leeg was is dan niet meer dan normaal. Na een heleboel pechkoersen was finishen in 10u40 toch een hele opsteker voor Rob, die trouwens diabeet is.

Bart Janssens was de rookie van het sextet: in zijn tweede multisportjaar en na een heel aantal hoopgevende resultaten deed hij het schitterend, De zwembeurt van 57′ en zijn marathon in 3u22 zijn heel hoopgevend. en sub 11u finishen op de nieuwe ‘zwaarste IM van het circuit’ is uitstekend!

Dries Ampe ging voor de uitdaging aan om 2 weken na zijn succesvolle triathlon van Cambrai (3e in 9u45 met de snelste looptijd) een gooi te doen naar IM-kwalificatie. Inschrijven op maandag voor de race is een echte ‘very late entry’. Door een fout op de athlete tracker bleef hij de hele dag onder de radar om uiteindelijk in 10u15 te finishen, netjes in de top-40 en 3e in de M40-44 wat een rechtstreekse kwalificatie voor Hawaii 2012 opleverde. Die contractuur in de kuit is een logisch detail met 452 wedstrijdkilometers in 15 dagen tijd… Met de bronzen medaille op het BK, podium in de Chtriman en nu dit: een heus boerenjaar voor Dries dit jaar!!

Frederik Sleutel ging voor top 10 en lange tijd zag het er naar uit dat het een dikke zou worden. Beste zwemprestatie ooit en een 6e fietstijd (‘iedereen, inclusief mezelf smos uiteen gefietst’) leidden naar een 12e stek na het fietsen. In het eerste deel van de marathon schoof hij snel op naar positie 8. Echter de drukke werkagenda van dit jaar begonnen te wegen en de tank vloeide langzaam maar zeker leeg. Een ‘fret’pauze halfweg maakten dat de marathon uiteindelijk nog in 3u07 werd afgewerkt met een 11e plaats als eindresultaat. Beste result ooit op een IM, maar toch mixed feelings bij deze Essense architect. De tweede zaterdag van oktober 2012 staat nu al vet aangekruist in zijn agenda: IM Hawaii.

Tot slot was er Stefanie Adam, toe aan haar tweede Ironman. De eerste, Lanzarote eerder dit jaar, was hoopgevend (3e van de fiets) maar een blessure noopten haar gas terug te nemen met een mooie doch licht ontgoochelende 11e plaats. Na een schitterende overwinning twee weken terug in Cambrai, waar op de halve afstand wereldtopper Heleen Bij de Vaate werd geklopt was het vertrouwen niet meer kapot te krijgen. In Tenby legde Stefanie een meer dan degelijke én regelmatige koers af: in de top 10 uit het water, met een straat voorsprong de beste fietstijd bij de vrouwen en een degelijke marathon op het loodzware parcours gaven een 3e plaats overall aan de finish. Schitterend resultaat na 2 ervaren profatletes. Met deze prestatie verzekert ze zich ook van deelname aan Ironman Hawaii volgend jaar.

Ziezo, nu zijn jullie terug op de hoogte en kijken we al uit naar Ironman Hawaii dit jaar waar ervaren rot Sam Gydé en newbie Koen Vanderbeke van nabij gevolgd zullen worden.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s