BK Eupen 4e

“Zeg jong, schrijft nog eens iets”… (komt meestal van pipo’s die nog op stage in Mallorca zitten, hun pas geplaatste keuken nog moeten afstoffen of een IM Lanza-verslag moeten posten)

Bij deze dan maar het matchverloop:

Het werd mijn eerste keer in Eupen, een jaar geleden zag deze zondag er iets anders uit, da’s geen moment uit mijn gedachten verdwenen… De sfeer ter plaatse was direct zeer ontspannen: het mocht dan wel het BK zijn, iedereen mag en zal zich amuseren, iets wat wel eens vaker vergeten wordt in de vlaamse klassiekers. Een klein maandje deftig getraind, Neerpelt was immers duidelijk genoeg geweest, ‘k had het begrepen. Eupen werd een tussenstap met amper taper: “verwacht niks dan kan’t alleen maar meevallen” was de revolutionair uitgedokterde wedstrijdstrategie van de coach.

het favoriete onderdeel:

Op safe gespeeld en helemaal links gestart, er lag immers 400man enthousiast te trappelen.  Heen vlot gezwommen, geen klop gekregen, wss omdat ik zo’n 50m links van de grote sliert zwom 🙂 . Na het keerpunt ingeschoven en in woeliger water terechtgekomen, maar bon, de verhoopte top 10 kwam slechts 2.5min (of sneller uiteraard) voor mij uit het water. Joke of the day (Jo-ke, heb d’em?!) was kempische broeder Smolders die erin geslaagd is na mij uit het water te komen, nog nooit zo’n bleke Planet X gezien! 🙂

de inhaalrace:

Slechte wissel in een modderpoel-T1 en jawel, vlak voor de eerste klim was Sylvain Denis er al. De eerste ronde heb ik met grote ogen zijn kamikaze-afdalingstechnieken bewonderd, doch niet geprobeerd deze te imiteren! Halfweg de 2e ronde het commando overgenomen (bergop had hij niet zo’n goede dag), begin 4e ronde was ik er solo vandoor.

2u18 (80km-1100hm) incl 2 matige wissels: zeer tevreden, Tim en Wouter reden simpelweg sneller (bergop), punt. Plus Powerhouse Brandweersam had mij ook niet bijgehaald (waar ik zeker rekening mee hield), wss was hem ergens nog  iets aan ’t schrijven…

de wetten van de zwaartekracht:

8e gewisseld en direct het bos in op een voor mij onbekend loopparcours (+/-21km?, 300hm). Al snel haal ik een bospoeper bij (de naam wordt niet gepubliceerd, discretie is verzekerd) en maak me zo snel mogelijk uit de voeten! De eerste ronde liep ik (blijkbaar) een strak tempo, maar de 2e keer op de lange klim haperen de fietsbillekes wat.

Na 13km loop ik 4e, Hannes VDM passeert mij met een rotvaart opdat ik mij niks in mijn hoofd zou halen, maar iets later passeer ik nog Rinus H. ‘k Blijf 4e dus, en zonder al te veel verval moet dit vast te houden zijn.

Zo geschiede en tevreden eindig ik wederom met de plastieken medaille, na BK Tim B, 2e zeer knap Wouter VDM en snelle Hannes. Brandweersam sluit mooi aan als 5e, Barry 10e (noorderkempen rules!). Nog een meevaller: aangezien 2 en 3 eigenlijk nog “beloftevolle snotneuzen” zijn, mogen Sam en ikzelf nog eens als 2e en 3e senior op het podium, toch nog een metalen plak rond de nek!

Nog een maandje op de tanden bijten en dan is het eindelijk zo ver: IM Wales! Allen op post in het zonovergoten Tenby, ’t is maar 700km’kes rijden (Barry-supporters, dan worden jullie terug vrijgelaten)?


Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op BK Eupen 4e

 1. Jo zegt:

  Dat van die pipo en die keuken zal ik maar niet persoonlijk nemen zeker, maar ik heb toch een kleine bedenking bij al die plastieke medailles …
  Het is overduidelijk dat door telkens die minieme verschillen, die je steeds de derde plaats kosten, het in de details zit. Misschien maar een klein detail, waardoor je de volgende keer wel een metaal zou kunnen bemachtigen ….. maar zou je je ‘old-school’ benen niet eens scheren ????
  Misschien moeten we hierover eens een referendum houden.

 2. caro zegt:

  wow frederik je ziet er zo goed uit aan de finish en zo’n knappe dochter!
  Weer eens goed gedaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s