Neerpelt 4e

Mijn eerste reactie was ietwat teleurgesteld: ‘Mijn’ 3e plaats werd in extremis opgeëist door de hardlopende Peter Res, een oud-topsporter van bij de noorderburen. Verdiend uiteraard, hij zette zeer mooie fiets- en looptijden neer. Ikzelf kan alleen maar concluderen dat ik loon naar (niet-)werken heb gekregen:

De solo zwemtocht was weer eens iets anders, af en toe een kano die mij terug de juiste richting in sloeg, maar voor het overige zeer ontspannen.

Het fietsen blijft echter de achillespees van het voorjaar: te weinig km’s, te weinig basis. Op zich nog niet zo slecht. Colpie (uiteraard) en een messcherpe Jo fietsten gewoon outstanding, plus het bleken effectief 96 km’s te zijn ipv 90 (40.85km/u gem). Maar door wat drank- en geltekort en een te groot verzet (als ik het promofilmpje zo zie) verzuurde gaandeweg  heel mijn onderstel.

Het lopen ging dan ook van begin af aan gepaard met de ene kramp na de andere, een rechtstreeks gevolg van de vorige proef uiteraard. De verhoopte remonte bleef daarom beperkt tot enkele secondes en resulteerde in mijn traagste 1/2marathon (1u21…) sinds Antwerpen 2007…

Conclusie 1: Vijf leuke (triathlon)wedstrijden gedaan dit voorjaar. Zowel qua sfeer, organisatie als wedstrijdtype viel het steeds erg goed mee. Waren de resultaten mss telkens nét onder de eigen verwachtingen (top 2 was het doel), de leute was er wel, wat het voornaamste blijft uiteraard!

Conclusie 2: Het zal een zomertje fietsen worden, wil ik in Wales ons vaderland met verve vertegenwoordigen! Zoniet kan ik daar beter wat tuintips bijeensprokkelen.

Prochain rendez-vous hopelijk wat sterker voor de dag komend: 1/2 Eupen

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s