Meer – 3e en clubkampioen

Zondag jl vond de kwart niet stayer te Meer-Hoogstraten plaats, op en rond de steenweg naar recreatie-domein De Mosten. In 2008 nam ik voor de laatste keer deel aan het kortere ‘snellere’ werk, een mens moet zijn beperkingen kennen nietwaar.  Maar zo’n koerske in de buurt, langsheen de ‘buroritje mannen?’-fietslus en bovendien nog eens het clubkampioenschap van de Sterke Peren waren redenen genoeg. Hemelvaartweekend betekende echter wat extra trainingstijd, iets wat de vorige weken om vele redenen verwaterd was. Maw, behoorlijk vermoeid en ongetaperd maar met veel goesting begon ik eraan, samen met 170 anderen.

Amper 1 km zwemmen, waarbij er toch 2x 500m in een driehoekvorm moest worden gezwommen… goed gevonden mannen 🙂

De wissel verliep al een stuk beter dan in Leuven, een lang stukje lopen, sokskes aan en weg als 11e.

Fietsen, 4e tijd: wederom niks om trots op te zijn. Te vermoeide benen maar dat was te verwachten na de vorige dagen. Een sterke Glenn Vekemans kwam halfweg voorbij, volgen had geen zin, ‘k liet hem braafjes gaan. Het parcours bestond immers uit twee rechtuit-steenwegen aaneengesloten met enkele malen draai en keren. Wie hier een kaart opliep is een idioot, zelfs een blinde kon hier reglementair het parcours afleggen. Het pleit trouwens voor de organisatie dat ik nagenoeg de ganse rit een motard in de nabijheid had, we reden met twee achter elkaar…

Het lopen verliep ongeveer hetzelfde. Als 4e beginnen lopen, een kleine minuut achter Glenn. Na één ronde haal ik hem bij, maar dan was het beste er wel af. De tweede ronde lopen we zij aan zij. Na 9km spot hij plots Team185’er Stijn Noens, wat blijkbaar het effect van een rode vod op een stier heeft bij hem. Ik pas in eerste instantie, ‘k was trouwens enkel nog bezig sterrekes te tellen, om dan 100m later toch nog eens aan te zetten (Stijn was immers ook een Sterke Peer). Stijn passeren lukte nog, Glenn finishte een paar sec voor mij, winaar Hannes Cool was al ruim 2min binnen.

Tot zover, leuke wedstrijd, goed afgezien en hopelijk ook een goed trainingseffect ifv de (voor mij) belangrijkere langere afspraken op het seizoen.

En Stijn, trek het je niet aan, volgend jaar heb je ongetwijfeld 5min voorsprong. Maar dit jaar pakken ze mij de clubkampioentrui niet meer af 😉  (foto volgt nog als hij gewassen is, er plakt nog bier op)

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s