Winst in KUL-UCL Bike&Run!

Vorige woensdag verscheen Team Hawi in een licht gewijzigde opstelling aan de start van de Bike&Run van Leuven naar Louvain-La-Neuve. Frederik vormde koppel met Stijn Veldeman aka de schilder van de KUL. Coach Loïc zorgde voor in-race coaching. Stefaan Veldeman, die andere KUL-schilder, vormde een gelegenheidskoppel met duiveltje-doet-al Jo Grieten.

De fileproblemen in Antwerpen én Brussel zorgden voor nogal wat pré race stress en enkel dankzij het betere tijdwinwerk van de coach slaagde Frederik erin 15″ voor het startschot aan de start te verschijnen… Close call dus.

Frederik nam de eerste 1300 loopmeters op zich en aangezien zijn moteur nog niet helemaal was opgewarmd pikte hij in de ‘oppikzone’ Stijn op met dik een halve minuut achterstand op het heel snel gestarte jonge geweld. De taktiek werd simpel: de voorliggende duo’s in het visier houden, voorbij halfweg toeslaan en dan pacmangewijs de jonkies oppeuzelen (of toch pogen…). Al snel fietsten en liepen Fré en Stijn in 4e positie, Stefaan en Jo volgden in 6e stelling.

Het sniperplan van Fré en Stijn klopte als een bus: na 20km werd het laatste duo bijgehaald en de laatste 14km leidde het Hawi-duo de race tot aan de finish. Achtervolgers Van Espen en Neyrinck bleken taaie kerels en finishten na 34km op slechts 40″. Dat de top 4 binnen de 3 minuten finishte zorgde steeds voor druk van achteruit.

Normaalgezien zouden Stefaan en Jo dan binnenlopen, echter… na 16km kregen ze te maken met een lekke band en liepen ze dan maar verder (nog 18 loodzware km!!!) zonder fiets… Stefaan finishte tussen het 5e en 6e koppel in 2u04, 10′ voor de eerste individuele loper. Jo haakte af bij Stefaan maar wist ook nog voor de individuele winnaar LLN te bereiken.

Deze wedstrijd is een echte aanrader: het schitterende parcours tussen Leuven en LLN en de tiptop organisatie zorgen voor een unieke sportnamiddag.

Groet,

uw reporter ter plaatse

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s