Abu Dhabi for beginners

De periode van de stevige trainingen in aanloop naar het (vlaamse) triathlonseizoen is aangebroken, zoveel is duidelijk. Bij gebrek aan verre stages of exotische triathlonwedstrijden voorziet de coach af en toe een extraatje om alvast wat voorbereid te geraken voor het echte werk. Epic vorige week kon zeker tellen als extra! De beperkte voorafgaande fietskm’s lieten zich vooral de dagen nadien nog voelen, het recuperatievermogen kan duidelijk nog stukken beter. Twee dagen krabben en ’s woensdags alweer 28 ‘up tempo-LSD’-km’s in 2u… donderdag was maw weer krabben geblazen.

Goede Vrijdag stond er dus een Abu Dhabi-wedstrijdsimulatietje op het programma:

’s Ochtends een stevige ANC-zwemtraining (benen, sprintjes, sprintjes en sprintjes), om dan nadien met de makkers naar Vroenhoven te karren alwaar wij onze variant van de Amstel Gold Race reden, met dank aan GarminRudi. 125km stevige km’s (1400hm met oa de Keutenberg, Yzeren Bosweg, Cauberg (2x), Hallembay, Muizenberg, enz), voornamelijk op de grote plaat: zwaar maar zeer leuk. Uitgeleefd terug naar Herentals, waar Bart en ikzelf nog een stevige sp.bol. binnenwerkten om aan het laatste looponderdeel te beginnen: 10,4km stratenloop te Gijmel.

Bij beiden was het beste wel ergens in nederlands limburg achtergebleven, maar goed, ’t was een testcase hé. Halfweg kwam ik nog als eerste door (je kon kiezen: 5,2 of 10,4km) maar na 6km begon de aandrijving te sputteren… En jawel aan het 8km-paaltje werd ik vergezeld door 2 frissere gasten. Derdes uiteindelijk en een halve minuut trager dan vorig jaar, maar ‘k ga niet beginnen jammeren gezien het gepresteerde na al de voorafgaande inspanningen.

Zaterdag krabben uiteraard, om dan deze exotische week geheel in stijl af te sluiten op Paaszondag: nog een 24km-loopke op het middaguur in de hete, zanderige heides van ons eigenste Energy Lab for beginners (maw de Kalmthoutse Heide).

En ’s maandags: krabben én paaseieren rapen!

Eerstvolgende afspraak wss, het echte werk: de halve van Leuven

F.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s