Loïc: “Knopen doorhakken…”

De afgelopen weken ben ik nogmaals met mijn neus op de fysieke feiten gedrukt en heb ik met pijn in het hart moeten vaststellen dat mijn fysieke weerbaarheid momenteel onvoldoende is om opnieuw op topniveau te gaan trainen en goede resultaten na te streven. Blijkbaar heeft de passage van Lyme afgelopen zomer en najaar een flinke bres geslagen in mijn natuurlijke weerstand. Daardoor wissel ik momenteel periodes met een normaal energiepeil af met serieuze terugvallen waardoor ik steeds opnieuw vanaf nul kan herbeginnen.

Gewoon van dag tot dag sporten begint langzaamaan terug te lukken, maar het woord trainen durf ik niet gebruiken. In du- of triathlonwedstrijden zal ik deze zomer niet aantreden. Ik heb mezelf wel één doelwedstrijd vooropgesteld. Sinds 15 jaar zou ik graag eens ‘Les 4 Cimes de Battice’ lopen in november. Hopelijk lukt het me rustig op te bouwen naar deze wedstrijden kan ik in deze 33km lange loopklassieker een mooi resultaat nastreven.

Deze beslissing nemen was voor mij niet gemakkelijk omdat ik zo veel van onze sporten houd en ze dolgraag doe maar de gezonheid komt eerst. Daarom ben ik ervan overtuigd dat dit de enige juiste beslissing is. Wat 2011 geeft zien we daarna wel.

Sportieve groet,

Loïc

Dit bericht werd geplaatst in Breaking news. Bookmark de permalink .