Team Hawi hield oefengalop in Gijmel

Frederik had afgelopen week zijn all time topweek op het vlak van trainingsuren, Loïc kende een derde opeenvolgende trainingsweek van meer dan 8 uur. Voor beiden het geschikte moment om zichzelf wat vuur aan de schenen te leggen. In het Aarschotse gehucht Gijmel hadden zich  vrijdagavond meer lopers dan inwoners verzameld voor de 10e editie van de plaatselijke loopmatch (in totaal meer dan 500 finishers). Opdracht voor Loïc was 10,3km zonder verval te lopen, liefst ergens tussen de 3’45” en 3’48″/km. Van nul heropbouwen gebeurt immers stap voor stap. Frederik kreeg als opdracht ‘gas geven’ mee. Doordat de 5 en 10km gezamelijk startten ging Frederik vlot mee met de koplopers van de korte afstand. Met halfweg dan plots een dikke halve minuut voorsprong omdat zijn gezellen al nood hadden aan een finish liep hij vlot naar de overwinning. Met een gemiddeld tempo van 3’22″/km liep hij de tegenstand op 40″. Loïc vond al snel zijn cruise-tempo en finishte als 12e in 38’20” (3’43″/km). Voor beiden missie geslaagd.

Volgende afspraak duathlon in Douai.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .