Wedstrijdverslag BK Run&Bike

Afgelopen zaterdag stond voor de derde keer alweer de Run & Bike des Rameurs 15km te Neder-over-Heembeek op het programma. Een leuke wedstrijd, dewelke 2 jaar geleden gold als mijn debuut in dit type wedstrijden. Destijds stond ik aan de start met teammate Loïc en samen buffelden we toen naar een eerste R&B-overwinning. Loïc bleef dit jaar letterlijk thuis plakken, maar hij was wel zo vriendelijk om voor een plaatsvervang(st)er te zorgen: Stefanie Adam. Voor velen in tri-land geen onbekende, vermoed ik. Na een sabbat-jaar besloot ze dit seizoen ook met Loïc in zee te gaan en zo kruisen dus onze wegen.

De wedstrijd:

Een stralend zonnetje in een voor de rest strontweer-weekend en fris aanvoelende benen: ik begon vrij enthousiast aan de eerste 750m soloklim/afdaling. Als 4e na een paar windhonden gaf ik mijn mtb aan Stefanie door met het advies ‘eigen tempo’ lopen, want in de eerste km’s is het meestal alle hens aan dek in dit type wedstrijden. Na haar 750m solo-doortocht konden we gezamenlijk verder crossen. Door de hevige regenval van de laatste dagen lag het zowiezo al stevige parcours er nog eens extra modderig en dus zwaarder bij, wat de recuperatie op de fiets zeer beperkt. Gelukkig bleek mijn kompaan over sterke fietsbenen én stuurmanskunst te beschikken! Ze laveerde mijne Gustav, voor de gelegenheid omgebouwd tot chopper (het stuur stond nagenoeg hoger dan het zadel ) vrolijk doorheen het slijkerige spoor in de plaatselijke bossen. Ik nam het grootste deel van het lopen voor mijn rekening maar ook daarin bleek Stefanie meer dan haar mannetje te staan. Ze leek wel op wolkjes te lopen?! Halfweg kregen we de melding als eerste mixed duo door te komen. De 2e ronde speelden we haasje over met het olijke westvlaamse duo Jan en Dries. Was het de zwaartekracht in de laatste afdaling of was Dries gewoon uiterst galant, in ieder geval behielden we onze 9e stek overall vlot tot de eindmeet.

Leuke wedstrijd, goei trainingstochtje en jawel, de titel Belgisch Kampioen R & B in de mixed klasse (voor wat het waard is natuurlijk, ’t is geen BK veldrijden).Buiten een prachtige plexi-Iris-trofee en een Knokke-10K-finishers-t-shirt mochten we als afsluiter van deze editie nog eens langs de prijzentafel passeren ook, wat een functionele Falke-onderbroek en een Chimay-bierset opleverden. Helaas is de onderbroek voor mij…

Volgende afspraak na ’t skiverlof, R&B te Dilbeek eind maart!

Slu,

Fré

Dit bericht werd geplaatst in wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink .