5e in Mazy

18 wondermooie kilometers over een stevig golvend parcours in hartje Waals-Brabant: dat was wat overwonnen moest worden in onze eerste koers voor 2010. Frederik is reeds goed in conditie, Loïc daarentegen heeft maar een 3-tal weken training in de benen na de lange ‘Lyme’-onderbreking. De taktiek was er één van korte aflossingen door Loïc ruimschoots gecompenseerd door lang buffelwerk van Frederik.

Van bij de start muisde er één duo vanonder: het Montoisy-team zagen we pas aan de finish terug (meer dan 2′ voorsprong op een R&B van 18km, faut le faire). De plaatsen 2 tot en met 7 waren een leuk haasje-over spelletje waarbij de grillen van het parcours voor het nodige peper en zout zorgden. Uiteindelijk werd Team Hawi als 5e afgevlagd. Beiden even kapot, maar Frederik wel dubbel zoveel werk gedaan.Trainingsmakkers Team Hetric met Paul en Jan finishten mooi 11e en Stefanie en Dries haalden in de mixte duo’s een 3e plaats (14e overall).

Binnen 5 weken staat de R&B des Rameurs op het menu. Op 5 weken training kan er veel veranderen, wat ook zal moeten. Het parcours in Neder-Over-Heembeek laat nergers recuperatie toe, ook niet op de fiets… Voor wie op zoek is naar leuke wintercompetities zijn de Run&Bike wedstrijden zeker aanraders. Vaak zijn het kleinschalige en sympathieke organisaties in een ontspannen sfeer.

Dit bericht werd geplaatst in wedstrijdverslagen. Bookmark de permalink .