Frederik wint in Wuustwezel

Triathlon=3disciplines

Vrijdag: 1) Clubfeest HETRIC

Elk jaar weer een gezellig onderonsje met deze keer bijna alle leden + partners op het appél. Zo veel mogelijk eten en drinken is de boodschap en dit in goed gezelschap! Na bord 4 begon ‘de Jos van kleine Nick’ het clubklassement te overlopen, een puntensysteem waarbij eerst kwantiteit en dan kwaliteit wordt beloond (hoe meer wedstrijden, hoe beter en hoe langer is nog beter!). Aangezien ik bijna alleen lange wedstrijden meedoe, bleek ik uiteindelijk de “clubkampioen”… Na 4 jaar heb ik het systeem eindelijk door!

Zaterdag: 2) Containertje schup

Een iets minder vrolijke discipline… De verbouwingswerken aan onze schuur tot bureau bezorgen uiteraard het nodige puin. Zaterdag, onder een stralend regenbuitje, was de kater van de avond voordien snel weggewerkt, want alles moest met schup en kruiwagen de container in gegooid worden. Kort samengevat: de zwem- en looptraining zijn naar onbepaalde datum verschoven en werden vervangen door de zetel ’s avonds.

Zondag: 3) Winterduathlon Wuustwezel

Run & Bike-duowedstrijden en veldloopkes had ik al meegedaan maar dit was de eerste keer dat ik in een winterduathlon startte (5-24-2). Op zich niet meer dan een trainingswedstrijdje, maar de titel snelste Essenaar te Wuustwezel stond op het spel. Immers 2 weken voordien was Barry Schrooyen nog veruit de sterkste in de spurt…

Met een stijve onderrug en stijve armen (die hebt ge gelukkig nie nodig, ’t is zonder zwemmen!!) vertrokken en het cliché klopt: iedereen vertrekt als een razende zot! Na de aanloopstrook lag ik 25e denk ik! Gaandeweg opgeschoven tot ik bij Barry zat en flink moeten doorlopen want de eerste 2km gingen snel. De 2e loopronde vind ik mijn buffeltempo en schuif op om uiteindelijk 4e te wisselen en 1e solo (de duo’s waren gelijk gestart). Het fietsen ging direct goed. Veel wind, slijk en wat regen, maar het parcours was goed berijdbaar als ge uw tempo vasthield. Gaandeweg opgeschoven: van plaats 5 tot de 2e MTB-rijder van het duo Aernouts. Als solo ben je in de wissels uiteraard in het nadeel tov de duo’s (zij moeten geen schoen ed aan- en uitdoen), maw als 4e beginnen lopen en dit zou mijn eindplaats overall worden. Aan het eerste keerpunt zag ik Bart Van Looveren in 2e positie nog mooi lopen dus ’t was nog efkens blijven doortrekken tot de laatste lus richting finish het gat ruim een minuut bedroeg en ik soepel kon eindigen.  1e duathlon – 1e plaats, ‘k ben uiteraard tevreden. En niet te vergeten, de titel van snelste Essenaar pakken ze mij niet meer af (Barry werd nog mooi 6e – Edwin finishte op de mooiste positie: 69).

Volgend koerske zal weer in ’t knalrood zijn vermoedelijk: de Gaston Roelants-classic! 10km loopplezier in ’t park van Laken!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .