Team Hawi is geboren!

Waarom Team Hawi?

Hawi, een dorpje in het noorden van Big Island of Hawaii, kende zijn economisch hoogtepunt vóór 1970, toen het hele dorp in functie van de suikerontginning leefde. Nu is Hawi een slaperig stadje met enkele kunstgalerijen, enkele kleine winkeltjes en restaurantjes.

Onder triathleten is Hawi echter een begrip: één maal per jaar doet het dorp immers dienst als keerpunt tijdens de fietsproef van de Hawaii Ironman. Hawi bereiken is voor velen een opluchting: de zware klim vanaf Mahukona Beach Park zit erop, nu gaat het terug bergaf en fietsen we opnieuw richting Kailua-Kona, waar aan de marathon kan worden begonnen. Echter, de echte wedstrijd begint pas nadat Hawi werd gepasseerd.

Daarom richten we Team Hawi op: enkele getalenteerde duursportatleten die reeds een mooi parcours hebben afgelegd willen de lat hoger leggen. Die stap voorwaarts kan enkel in de ideale omstandigheden die we bij Team Hawi wensen te creëren: enkel het beste materiaal en de ondersteuning die nodig is om te scoren in topwedstrijden.

Om van bij de start kwaliteit te garanderen start Team Hawi klein op, met als doel de beschikbare middelen optimaal aan te wenden. Doel is om op termijn uit te groeien naar een goed werkbaar team van 4 à 5 atleten die zich verder kunnen en willen ontwikkelen tot atleet op professioneel niveau.

Team Hawi  in 2010

In 2010 zal Team Hawi bestaan uit Loïc Hélin en Frederik Sleutel. Deze 2 jonge dertigers hebben de laatste jaren een mooi palmares bijeen gesport, zowel in duathlon, triathlon als run&bike.

In 2009 bevestigde Frederik met heel wat podium- en ereplaatsen en als kers op de taart een 9e plaats op het WK Powerman Duathlon te Zofingen, Zwitserland. Loïc maakte afgelopen jaar, na drie successeizoenen, kennis met de keerzijde van de medaille: door een tekenbeet liep hij de ziekte van Lyme op en haalde op geen enkel moment het niveau dat van hem verwacht mag worden.

Beide atleten mikken in 2010 op deelname aan de Hawaii Ironman en zullen daar als doel hebben hun beste prestatie te verbeteren. Daarnaast mikken ze op een aantal Run&Bike-wedstrijden en een aantal du- en triathlons over de midden- en lange afstand.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .